Manege Nieuw Amstelland start met ponyrijden voor vijfjarigen

Vanaf volgende maand kunnen ook de jongste paardenliefhebbers terecht op Manege Nieuw Amstelland in het Amsterdamse Bos. Waar de reguliere paardrijlessen een uur duren, zijn er nu voor kinderen van vijf jaar oud speciale lessen van een half uur, een mooie voorbereiding op de lessen voor de ‘grote’ kinderen. ‘Het blijkt dat het voor veel ruitertjes erg lang wachten is voordat ze eindelijk zes jaar oud zijn en mogen beginnen met ponyrijlessen’, vertelt manege-eigenaresse Heleen van Meekren. ‘Met de nieuwe Kabouterlessen geven we de kleintjes een kans om spelenderwijs kennis te maken met de pony’s en het rijden.’

Plezier met de pony en veiligheid staan uiteraard voorop bij de kabouterlessen. Manege Nieuw Amstelland beschikt over zeer lieve pony’s die gewend zijn aan beginnende ruitertjes. Het rijden gebeurt veelal in stap en er loopt altijd een begeleider naast de pony. Dat kan een ouder zijn. Ervaring met paarden is voor het leiden van de pony geen vereiste. Van Meekren: ‘Onze gediplomeerde instructeurs zullen er voor zorgen dat het voor iedereen leuk is. De kinderen hoeven de pony’s nog niet zelf op te zadelen, maar mogen ze wel naar de rijbaan begeleiden. Daar leren ze hoe ze op moeten stappen, de teugels vast houden, sturen, stoppen en figuren rijden. Ponyrijden geeft de kinderen naast veel plezier, ook vaak veel rust en zelfvertrouwen. Het is een heerlijk gevoel om samen met een dier iets te bereiken.’ Bij mooi weer kan er een bosritje gemaakt worden.

In eerste instantie zijn de Kabouterlessen op zondagochtend van 9.30 tot 10 uur. Bij veel belangstelling komen er meer lessen. De kosten zijn 10 euro per les en inschrijven kan telefonisch (020-6432468) of bij de informatiebalie van Manege Nieuw Amstelland, Jan Tooropplantsoen 17 in Amstelveen. De manege ligt vlak bij de ingang van het Amsterdamse Bos bij de Kalfjeslaan.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De foto’s van het ponykamp staan onder Foto/Video

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen