Gehandicapten lessen

Paardrijden met een verstandelijke beperking

Op zaterdagmiddag hebben we twee heel gezellige lessen waar ruiters met een verstandelijke beperking leren paardrijden. We rijden figuren, doen gymnastiekoefeningen op het paard, lopen over balkjes, hebben thema- en feestlessen en rijden gedurende de zomermaanden ook in het bos.  Naast de instructrice en een aantal vaste vrijwilligers helpen kinderen van de manege regelmatig mee om de lessen tot een succes te maken. Er wordt bij de lessen zo veel mogelijk uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de ruiter. Maar wat we ook doen en leren, het plezier in het rijden en het omgaan met de paarden staat voorop.  Voor en na de les is er gelegenheid om in onze gezellige kantine wat te drinken, te eten of na te praten met de andere ouders, de kinderen en de vrijwilligers. In de zomer kan iedereen heerlijk op het terras zitten.

Aanmelden:  
Inschrijven voor kinderen tot 12 jaar kan telefonisch 020 – 643 24 68 of aan de informatiebalie in de kantine.  De combinatie met een lichte lichamelijke beperking is over het algemeen geen probleem, mits de ruiter zelfstandig naar het paard kan lopen en zelfstandig rechtop kan zitten.  Na de aanmelding wordt er eerst een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Daarna volgt de eerste echte rijles. Mochten alle lessen vol zijn dan bestaat er een mogelijkheid om op een wachtlijst geplaatst te worden.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Stichting Speciaal Paardrijden Amstelland.

Lestijden:  
1e Groep: zaterdag van 15.30 tot 16.00 uur in de binnenbak.  2e Groep: zaterdag van 16.00 tot 16.30 uur in de overdekte rijbaan.  Het opstijgen begint om ± 15.20 uur.

Tarieven:  
Een losse paardrijles kost € 7,00 of 20 lessen per half seizoen a € 135,00. De ruiter krijgt van de Stichting Speciaal Paardrijden Amstelland aan het begin van de nieuwe betalingstermijn een rekening om het bedrag over te maken. Nieuwe ruiters kunnen losse lessen betalen, totdat zij zeker weten dat ze doorgaan met het rijden. Losse lessen moeten voor aanvang van de les worden voldaan bij de instructeur.

 

Reacties zijn gesloten.